Besök hos vår BM

Det är Barnmorska och läkare i Väsby och det är Barnmorskor på KS där det även kan komma en läkare. Snart flyttas KS-besöket till specialistmödravården på Danderyd. Innan denna resa är över hinner vi träffa en otrolig massa människor. Endast vår BM här i väsby är samma person varje gång.

Besöket hos vår BM idag var bra. Vi båda gillar henne, hon har snabba svar på allt vi undrar och berättar om allt vi inte vet att vi undrar. Dessutom ser hon så lycklig ut när hon känner på min mage och tar hjärtljuden. Jag hoppas att jag kommer älska mitt jobb lika mycket som hon ser ut att älska sitt.
Bebisarna har nu vänt sig så de nu helt har en varsin sida och båda ligger med huvudet nedåt. Som det ser ut nu kommer jag kunna föda naturligt men det är först när vi kommer till Danderyd detta blir närmare bestämt. Jag ser fram emot att veta vad jag mentalt ska förbereda mig på även om jag samtidigt måste ha i åtanke att det kan bli ett akut kejsarsnitt om det inträffar något.
Hjärtljuden på vänster tvillingar var 145 och höger tvilling hade 150. Man brukar säga att över 140 vinkar om att det är en tjej, denna lilla tes tycks stämma på oss iaf ;)
BM tyckte det var oerhört dumt att jag inte blivit sjukskriven så nu blir det nytt läkarbesök på torsdag där hon uttryckligen skrivit att besöket gäller sjukskrivning. Vi får se vad det leder till denna gång.


Idag är en ganska dålig dag. Kräkmorgon. Det var första gången på flera månader som mitt illamående ledde till kräkattack. Jag går runt med ett konstant lätt illamående och har så gjort sedan december i princip. Det brukar öka på lite när jag hamnar i mat-os men har sällan blivit mer än sura, äckliga uppstötningar. 
Sen bar det av till jobbet men som tur var bara några timmar. Det var första gången Grimman kändes tugnt, annars brukar det vara butiken som jag inte orkar med. Ländryggen smärtade rejält, yrsel p.g.a. näringsbrist och trötthet. Försökte göra mitt bästa så inte mina kära kollegor behövde fylla ut min plats, det gick sådär men jag försökte verkligen. Jag börjar nå min gräns så var rätt tacksam när BM rynka näsan åt att läkaren inte sjukskrev mig sist. Jag ville inte tala ned honom utan sa bara att han fokuserade på min livmoder och lät det andra vara upp till mig. Samtidigt skulle jag sakna att jobba, det sociala. Jag fick iaf med BM på att jag kan fortsätta skolan eftersom det bara är två dagar i veckan som jag behöver resa någonstans. Övrig tid styr jag själv (i stort sätt...). Bara en månad kvar nu med...jag klarar det!

 

 


Kommentarer
Postat av: Annelie i Mora

Gud vad du är stark. Jag har ju aldrig väntat tvillingar, men kan tänka mig att du känner dig redan nu som jag gjorde någon månad innan bf bara. Se till att träffa läkaren nu och bli sjukskriven från allt vad arbete heter så kan du ju fokusera på skolan den tid som är kvar. Jobben kommer ju säkert att finnas kvar när tjejerna kikat ut.



Jag tror att det är dags för en liten ny magbild nu va? ;)

2010-04-26 @ 21:29:14
Postat av: C

Vad gullig du är, det är skönt med lite komplimanger ;) Jag är ganska stor för min vecka, naturligt nog. De flesta tror att jag ska föda ganska snart. Jag har haft tur så här långt, nästan bara magen som gått upp vilket gör att jag iaf inte ser ut som ett jättestort hus :P

Magbild är på gång, vill ju spara för egen del med...vi är lite sega av oss ;)

2010-04-27 @ 10:54:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0