En underbar helg <3

Vi har haft världens bästa helg rakt igenom. Mycket har vi hunnit med dessutom och ändå känns det som att vi verkligen tagit det lugnt. Helgen började med  mys hemma hos mormor och morfar och avslutades med lekstuga hemma hos faster, farbror och kusiner i Kungsängen.  Däremellan har vi varit ute och gått i dryga tre timmar, ätit god mat med gott vin, slappat framför tv:n och busat med tjejerna.

Vi har även kollat på vagnar. Tvära kast kan tyckas när vi samtidigt är så nöjda med den vi har. Under vår promenad hamnade vi på barnenshus (bästa barnbutiken, tusen gånger bättre än babyland framförallt!!!). Jag har varit sugen på en maclaren twin till sommaren efter rekommendationer av tvillingföräldrar. Jag tror dock den mest är poppis för att den är liten när man fäller ihop den. Den kändes lite som ett korthus, peta så faller den ;) Inte riktigt så illa kanske men babyjoggers modell känns mycket stabilare.

Tjejerna vill sitta i vagnen. Saga måste ha grymma magmuskler för hon lyfter hela överdelen av kroppen och kan upprepa det hur många gånger som helst. Sen vilar hon lite och så fortsätter hon igen. Allt för att visa at hon inte-vill-ligga-ned. När vi var inne på barnens hus byggde vi upp ett ryggstöd av jackor i liggdelarna så de fick stöd att sitta. Vilken lycka när de insåg att syrran var så nära ;) och att de kunde se något! De sover inte alls lika mycket i vagnen längre. Tvärtom ligger de vakna så länge de bara orkar för att kunna spana in allt medan man går.
Jag ryckte liggdelarna idag för vår vagn är ju så pass smidig att den har sittdel under som vi hela tiden har haft för avsikt att använda länge. Tjejerna har provsovit tillsammans här hemma och det var tydligen mysigt att sova nära syrran. Det är förstås varmare att ha liggdelarna, blir mer ombonat. Vi får lassa på mer kläder på dem istället.



Vårt stora problem är att det är vinter och åkpåsarna vi har lånat har inga hål under så vagnselen kan gå i. Våra busar kommer  antagligen göra kullerbytta ur vagnen om vi har de sittandes utan selen. Nya åkpåsar skulle gå på tusens spänn och det känns sådär nödvändigt till våra sjumånaders när vi har kanske  två vintermånader kvar.
Andra anledningen till att vi vill gå vidare i vagndjungeln är storleken. Jag känner mig så klumpig :/ En sulky-variant är mer smidig. Nu när liggdelarna är borta blir vagnen aningens lättare, jag har inte provat hur det känns eftersom vi inte har gått ut än. Tung kommer den garanterat vara ändå. Inte så att jag inte orkar putta den men det är besvärligt. På många ställen kommer jag inte fram för att de har byggts snövallar men det problemet lär ju finnas kvar även vid nästa vagn :( Jag har iaf inte haft några problem med underlaget, vagnen är grym på snö tack och lov! Där är jag lite avvaktande för en ny, hur fungerar den på vinterunderlag? Lär ju komma några rejäla bakslag till både med snö och kyla.

Allra helst skulle vi vilja ha kvar Teutionian för riktiga långpromenader och en ny för dagligt bruk. Dessvärre bor vi inte i ett slott och vi heter inte von Anka i efternamn. Det är dyrt med vagn och det tar plats här hemma. Därför är vi sugna på att sälja Teutonian men vi släpperr den inte ”gratis” för då kan vi lika väl ha den kvar. Utöver bloggen har vi inte satt någon annons. Får vi den såld snabbt och smidigt är det värt det, annars behåller vi den ett tag till. Om någon känner någon...sprid gärna :) Vet vi att vi har en köpare i exempelvis maj så kanske vi kan hålla den...



Saga tyckte att man kunde vakna innan man var utsövd...
...och så kan man vila lite bland leksakerna istället...

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0