Mat- och sovklockan

Vi hade kommit så långt med ät och sovbiten innan de blev sjuka. Rutiner generellt gick ganska bra eller iaf verkligen på väg år rätt hål. Sen kom dundermagsjuka med  feberkramper och extra allt. Bajsfyllda pyamasar nattetid och så mycket magsmärta att de vred kroppen i de mest konstiga ställningar. Ja ammade så fort de ville, natt som dag, allt för att undvika vätskebrist och dropp (som saga fick ett par dygn hos Astrid) och ge tröst och närhet.
När de var påväg ur sjukdomen och även lite sen de blev friska tycker de att de ska få tutta lite när som. Det tycker inte mamma! Dessutom vaknar de och småskriker fast utan något tecken på att ha ont. De skriker bara helt enkelt. Eller gnäller. Eller vill bara inte sova helt enkelt. Mina tjejer som gjort skillnad på natt och dag redan när vi låg på sjukhuset efter förlossningen. NU ska de börja krångla. Detta har resulterat i väldigt tunga dagar. De har ju vaknat på samma sätt även på dagen så har inte kunnat vila ordentligt då heller. Väldigt märkligt beteende för tiden de inte är jobbiga så tokskrattar de och är hur charmiga som helst. Verkligen motsattser.

Inte för att orsak spelar någon roll för det är som det är ändå men givetvis har Mamman en hobbyteori. Det händer väldigt mycket i mina små bebisar just nu. Första året är väl iof så att de utvecklas fruktansvärt fort och lär sig nytt hela tiden. Nu verkar det ändå vara en extrem fas. Sen de väl fattade att de kunde vända sig har det bara sprungit på och snart gör de väl just det, springer på...Jo jag vet, en tid kvar är det. Som tur är med tanke på att vårt hem inte är riktgt barnsäkrat än. Vilket fall så måste det göra ont i kroppen och inne i huvudet att utvecklas i en sådan rasande fart och att se världen från alla nya vinklar och perspektiv som de får. Kanske är allt väldigt naturligt om en förstärkt av sjukdomen.

Vi har börjat notera när de äter och sover för att försöka urskilja något form av mönster. Jag vill gärna synka de små så de någorlunda äter och sover samtidigt. Annars gör jag absolut inget annat än söver,matar och roar barn på en dag. Jag vill gärna ha något form av eget liv med, iaf några minuter varje dag.
Nätterna började gå åt rätt håll mellan fre-lör. Det gjorde mycket att Andreas inte jobbade dagen efter eftersom han då givetvis hjälpte till mer. Man är så trött att man inte ens hinner tänka. Jag är alldeles för snabb på att langa fram tutten på natten för att då tyst och sömn. Det är inet alltid det bästa, inte om man vill öka på tiden mellan målen. Nu började det som sagt iaf bli lite mer normala nätter igen. Snart är vi nog tillbaka där vi var innan sjukdom.


De älskar verkligen allt man erbjuder. Vi har inte hittat något de inte gillar :D Jag helammade fram till 6 månader så mellan 4-6månader lät vi dem bara smaka på olika saker, vi försökte inte ersätta något mål med puré. Grött övervägde vi att byta ut ett mål med men det blev aldrig så innan 6 månader. Dett afunkade för oss och när vi väl började ersätta mål så gick det lekande lätt eftersom de redan gillade allt vi erbjöd. Visserligen tryckte de inte i sig en hel portion första gången de fick gröt/puré som måltid men de vet jag inte om deras små magar behövde  heller.

Första gången Nova fick gröt efter magjsukan attackerade hon skeden och Saga bara gapar när hon får mat från tallrik. Nu gäller det bara att hitta rätt rutiner på dagen igen, Frukost-Lunch-Middag och så något mellanmål därimellan. Hoppas på att de ska sluta nättäta snart när de äter bättre hela dagen och att de ska sova längre stunder på dagen även de i samband med bättre matvanor. Jag tror det kan funka eller iaf blir bättre. Det verkar så. Håll tummarna!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0