Rapport

Eftersom ni är många som bryr er (kärlek till er) och därmed frågar hur vi mår allihopa kommer här en sammanfattad rapport.

Saga är hemma, kom hem vid lunch idag. En snäll faster Nettan tog tidig lunch för att hämta Pappa och dotter hos Astrid. Hon är inte utskriven, vi ska ringa vid förändring och behöver inte åka via akuten om det händer något. Det finns ett rum ståendes tomt för Saga.
Hon har fortfarande feber och hennes mage är allt annat än bra. Blöjerna går åt snabbt. Vi tycker dock att hon blivit aningens piggare, eller i alla fall har hon små korta stunder då hon är pigg vilket hon inte hade förut. Hon blev glad av att se sin syster och sitt babygym. En liten stund har hon till och med suttit och lekt i babysittern med babygym över. Det var däremot inte lika intensiv lek som vi är vana vid.
Stundtals får hon enorma magsmärtor och skriker rakt ut och med kroppen i en båge. Det är hemskt! Hon äter bra men vi ger inget annat än amning och välling för magens skull och för att vara säkra på att hon inte ska bli uttorkad. Jag är så glad över att jag fortfarande ammar just nu!!

Nova har också fått magsjuka, inte så förvånande kanske. Hon har feber med ingen hög. Stor skillnad mot Saga är dock att hon är piggare än någonsin. Allt är roligt. Hon leker, pratar och tjoar. Dessutom verkar hon inte lida av några magsmärtor, inte ens innan eller under tiden det bubblar i blöjan...
Vi får se vad natten ger, Sagas mage var dålig hela söndagen men hon skrattade och var pigg samtidigt så när det gäller Nova vet vi inte var det bär än.

Magsjukan är Rotaviruset (goggla eller gå in på vårdguiden). Ett vanligt virus för barn som ger kraftiga magsmärtor. Man får feber ihop med magsjuka, febern ledde i sin tur till feberkramper för Saga vilket så klart inte händer merparten av de som får rotaviruset. Det finns inte något som visar på epilepsi i nuläget i alla fall. EEG:t gav bara positivt resultat men en uppföljning görs om en månad för säkerhetsskull.
Det verkar helt enkelt som våra barn har väldigt lätt att få feber som ökar snabbt och därmed ger kramper.
Att feberkrampa länge kan vara farligt men normalt sätt går det över efter några minuter. Om krampen varar länge kan man behöva söva för att få barnet att komma ur krampen. Därför har vi stesolid hemma, det är inget man får utskriver hur som helst (vad jag förstått). Våra barn har tillsammans krampat två gånger var sedan 26de november, endast en av de gångerna gick kramperna över efter det normala "någar minuter".


I natt kommer vi vara på helspänn och vaka Saga så hon inte får tillbaka febertopp och kramp samtidigt som vi kommer oroa oss för att Nova är påväg in i sjukdomen. Ingen rast och ro men vi har i allla fall våra tjejer hemma och det är viktigast!!!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0