Barnsäkra

Igår slog vi slag i saken och barnsäkrade vårt hem. Vi har gjort det pö om pö hittills men har aldrigt riktigt hunnit med. De senaste dagarna har det hänt så otroligt mkt så nu hade vi inget val. Helst ska man nog gärna fixa detta innan bebis(ar) kommer men våra hade ju så otroligt bråttom. Dessutom är det svårt. Hur mkt man än fantiserar så är det svårt att se allt farligt en liten kan hitta på.
Ibland kan de mitt framför ens näsa vara farligast, man blir hemmablind. Ni som kommer och besöker oss får gärna påpeka om vi missat något sådant! En del är vi medvetna om att vi har kvar med. Gör en lista här så kan vi påminna oss själva över vad vi inte får glömma bort:



V-rum kök

  • Måste köpa väggfäste till tv:n. Farlig på många sätt. Stor sak att få på sig och vi håller även vår tv väldigt kär så vill gärna ha den hel :)
  • Sladdarna till all eletronik kring tv:n ska vi fixa en lösning på. Andreas har någon idé.
  • Några saker i kökslådorna som ska få hoppa upp i skåpen.
  • Blombrädorna har inte blommor på sig hos oss. Vi måste se över dessa ”prydnadssaker”. Tanken är att vi ska skaffa något grönt -något ogiftigt och som inte dör alltför lätt.

Badrum

  • Badrummet har en plastväska med axelrem som är perfekt att ha badleksakerna i men måste hitta ngt annat att ha leksakerna i som tål vatten.
  • Lådorna under handfatet och fyllda av farliga små grejer...

Sovrum

  • Andreas garderober har nog inget farligt i sig. Nog…
  • Malmbyrån. Se över innehåll i de nedre lådorna.


Rosarummet

  • Har blivit lite av ett förvaringsrum med flera farliga saker. Detta är tjejernas framtida rum och det vore ju skönt om hela detta rum redan du var 100% säkrat. Ett litet rum man lätt har uppsikt över och kan stänga om sig och leka tillsammans med tjejerna om den andra av oss vill fixa i lägenheten ostörd.
  • En sekretär som vi inte kommer behålla längre än nödvändigt men fungerar i brist på annan möbel…den skulle behöva fästas i väggen men det är ju inge kul med hål när man inte ska ha den kvar :/

Hall

  • Tror vi har säkrat båda hallarna. Skulle vara om några av våra skor skulle vara olämpliga men tror inte det. Tanken är inte barnen ska ligga och rulla i hallen. O andra sidan…man barnsäkrar inte för att man tänkt sig att barnen ska riva tv:n eller springa in i bordshörnen…

Allmänt

  • Pet och hörnskydd till de farligaste platserna ska inhandlas på IEKA.

 

Min klädkammare och vårt stora inomhusförråd är farligt och inte tanken att bebisar ska in i alls, dörarna dit ska vara stängda! Däremot ska vi se över dessa utrymmen. Behöver inte ha något uppenbart farligt direkt på golvet eller i anslutning till dörren.

Om någon har en skohylla (heter det verkligen så? Skohylla?). Vilket fall. Förvaring för skorna...om någon har det ståendes och skräpar så kasta inte, ge oss :) Den får vara precis hur ful och sliten som helst. Vi ska ha den i förrådet istället för att ha alla skor i en hög.



Kommentarer
Postat av: alias anneli

Kökslådorna har man mkt grejer i. Annars kan ni ha en pinne/långt paraply/stav genom handtagen t ex! Ifall ni har sådana fästen förstås. Lite omständigt men väldigt enkelt och bekvämt, för att inte få lådorna utdragna och allt urplockat hela tiden...

2011-03-31 @ 20:19:47
URL: http://anneli.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0