Uppe med tuppen

Jag har en onödigt pigg bebis. Vad gör man en lördagmorgon när man absolut inte behöver vara uppe?
Tror jag varit vaken sen halv sex men jag kan hitta på det, man tappar tid och rum i mörkret :)
Jag och Nova lämnade iaf sovrummt för någon halvtimme sedan. Jag hade nog fått damen att sova om inte Saga haft sina stora blå öppna och låg och tokprata med sin pappa. De väckte både mig och Nova ur vår dvala så nu blir det frukost för oss två

Vi la oss löjligt tidigt igår så har sammanlagt hunnit få en hel del timmar i natt men det är aldrig tillräckligt ;) Det blir fortfarande en hel del vakna-somna varje natt. Inte bara för matning utan gnäll/skrik med.
Vi misstänker att tänderna är på g.

Var så fruktansvärt trött igår, psykiskt trött. Aldrig varit så glad över att en kurs är slut. Nu är förvisso tentan kvar men inga resor och tentan rör bara mig. Efter tentan är inne och jag väl fått mitt Godkänt, oavsett om det blir nu (klart det ska bli!!!) eller vid en omtenta i december kommer jag säkert säga att det var värt det. Nu mitt uppe i allt är jag mer tveksam om det var det. Jag ångrar inte mitt val att plugga de sista kurserna, det är skönt att det ur världen, men priset var mycket högre än jag hade trott.

Nu blir det 5-6 veckor av riktig livskvalité, mammaledighet!
Jag och mina älskade tjejer. En världsbäst trio!!
<3

När livet är vackert

Det händer något vid det första mötet.
Bara sekundrarna efter att barnet kommit ur ens kropp.
Den totala kärleken man kanske trodde att man redan upplevt men aldrig ens varit i närheten av.
Ett band som aldrig någonsin kan brytas. Så starkt att endast den som själv upplevt det kan förstå.
Det hjälplösa spädbarnet utvecklas och fort går det.
I ett rasande tempo lär sig barnet och formas till en väldigt liten människa men med fruktansvärt mycket viljor.
Man får det första leenden som går rakt in i hjärtat och visste man det inte innan vet man det då.
Inget annat är någonsin viktigt igen.


Drömmar

När jag tar examen vill jag belöna mig själv med en resa. Jag kämpar järnet för att få ihop vardagen, skolan och livet och vill att allt ska fungera så alla är nöjda. Det går bättre vissa dagar och sämre andra. Viktigast är att barnen inte blir lidande. Det är min prioritering, resten kan inte vara annat än mindre viktigt. Perspektivet på livet ser annorlunda ut nu än för ett år sedan. Man ändrar sig, till det positiva tycker jag. En resa skulle vara en fin present till mig själv för 4,5års slit och pusslande för det var inte så otroligt lätt innan barnen heller eftersom jag då jobbade mycket.

Att resa kostar pengar. Vi kan inte göra som förut. Det krävs planering och standard. Jag är inte orolig för värmen och inte direkt för själva flygresan heller även om man väljer resmål långt bort som Thailand. Då funderar jag mer kring transport mellan flygplats och boende och boende och aktiviteter. Bilbarnstol!?
Sen är det pengarna. Vi har ett dyrare boende nu och även om vi fick bra för lägenheten vi sålde har vi mer lån än förut. Det kommer kännas varje månad. Det klarar vi bra men jag vet inte om det finns utrymme att svänga ut innan vi byggt upp en större buffert. För vår lilla familjs del skulle vi kunna vara spontana och vänta ut både resepriser och vår egen ekonomi. Svårare är det när man är fler för då kan resorna ta slut. Vet inte riktigt hur det blir i nuläget.
Drömmer!

Babysim, vilken succé!!

Vi köpte badbyxor till tjejerna på Underbarabarn mässan. Den minsta storleken de hade där. Igår provade vi dem, för stora. Hoppsan. Babysimmet började idag och igår firade vi Simons 13års dag och nattvandrade i Runby. Ingen tid att handla badbyxor. Andreas stressade istället iväg till barnenshus öppning i morse och som tur var hade de två par hemma i en annan modell. Undra vad vi gjort annars...

Nova bajsade i bilen på väg till simmet så hennes bajsblöja byttes i det trånga omklädningsrummet bland massa andra föräldrar och barn men det gick bra. Var iaf inte orolig över att hon skulle få för sig att bajsa under simmet. De nya badbyxorna visade sig nämligen även de vara något stora för våra små tjejer men ingen olycka i bassängen ;) Nu har vi iaf badbyxor så det räcker en tid framöver...


Förvirringen är konstant total och det är inte många tankar som går rätt. Badet var en riktig succé iaf så väl värt pengar och tid. Längtar till nästa lördag, det är så härligt att se dem så glada när man gör saker tillsammans. Efteråt dundrade vi till mina föräldrar för att jag måste skriva tenta så jag kan gå undan än stund. Det går sådär. Jag mår inte alls bra och har varit risig sen i onsdag. Försöker verkligen ignorera och köra på men det funkar inte. Jag vill bara lägga mig ned och försvinna en stund. Ska bara amma, gosa, leka, göra samtalsanalys, läsa, skriva och städa lite först.
Man blir inte uttråkad iaf...


Tonight is the night!

Vad jag har längtat. När biljetterna bokades hade jag en bebis i magen. En. Sen blev det två efter 11 mars och resten känner ni till. Det är underbart att längta. Nästan bättre än att det är dags. När skriknätterna drev oss till vansinne, när vännerna utan magar och spädisar satt på uteservingar sena sommarkvällar och när jag grät av ångest på grund av amningsproblem och trötthet så drömde jag om den här dagen. Den skulle komma. Kvällen då det skulle vara värt att plocka fram mer än 1,2 LITER mjölk ur frysen för att jag skulle få en helkväll inklusive alkoholens gift. Vin. RÖDvin. Vad jag längtat!! Det kommer vara tomt imorgon men ett underbart minne påfyllt med nya, härliga upplevelser. Ladies Night. Fjärde året! Det är inte bara showen. Det är absolut inte bara vinet. Det är hela altet. Bara tjejer. Bara glada miner. Bara massa roligt. Och god mat. Och detta år är det även skönt att vara barnfri. För så får man väl säga? En glad Camilla ger en glad mamma och en glad mamma gynnar Saga & Nova.
Det kan inte bli fel.


(men jag har suttit och tittat på bilder på mina barn trots att det bara är ett par timmar sedan dem åkte........knäpp man är :P)


Tillbaka :)

Nu har vi flyttat och det har tagit det mesta av vår tid.
Det är väl inte klockrent att flytta med så små barn men jag vet inte om det hade funnits ett bättre tillfälle egentligen. Hade antagligen varit jobbigare om de kunnat krypa eller gå.
Det är fantastiskt skönt att slippa den svängda trappan som var upp till förra lägenheten.
Vi älskar verkligen lägenheten och kände oss hemma på en gång trots alla flyttkartonger. En dag kanske vi även får ordning på alla våra grejer...Det tar sin lilla tid ;)
Mottot just nu är kasta, kasta, kasta!

Allt fungerar bättre och bättre här hemma. Det har funnits nätter då båda barnen sovit upp till 7h i följd utan amning. Första gången vaknade jag 02 och var tvungen att kolla att Nova andades. Hon som vaknat efter max 3h tidigare...men hon låg så nöjd i sin spjälsän och sussade :) Alla nätter är förstås inte så bra men bara att någon gång ibland få flera timmar i följd är guld värt. Det dumma är bara att med tanke på att flyttlådor som vi snubblar på så använder vi inte barnens långa sovperioder till att enbart sova själva även om vi borde. Vill få ordning med...
Det skriks mindre och sovs mer rent generellt faktiskt. Den vakna tiden är också mycket roligare nu än förut eftersom de faktiskt intresserar sig ordentligt för omgivning och saker. Dessutom bjuder de friskt på sina stora, tandlösa leenden. Gillas! 

Skolan rullar på. Jag är fortfarande splittrad mellan skola och barn och Eskilstuna-dagarna känner jag mig varken som student eller mamma utan något konstigt i mitten. Andreas knatar med barnen och är hos Mange när det passar. Snart får vi tentan och det är väl först då jag vet om jag försummat skolan för mycket.
Måndagarna är fortfarande arbetsdagar för Andreas och vi klarar oss ganska bra själva nu vi tre. Känns lovande inför november då jag faktiskt ska vara bara mamma och Andreas jobba heltid. Lite ångest och oro har jag dock för när Andreas kommer på måndagkvällen är jag minst sagt trött men det ska också blir väldigt mysigt att vara mammaledig "på riktigt". Det svåra är att söva barnen samtidigt. Att ha de jämte varandra gör att de känner trygghet och värme. Det dumma är att vaknar den ena till så börjar den rycka syrran i håret istället för att somna om och sen har man två vakna och minst en gråtandes.

Imorgon jobbar Andreas inte utan vi ska på tvillingträff här i Väsby. Dessvärre har vi totalt glömt vilken tid det är virriga som vi är så jag hoppas vi får tag i bvc och får tiden innan det börjar...
På kvällen ska Andreas få vara Andreas och gå på John Cleese och dricka öl. Tisdgen skolkar jag från skolan så han slipper gå upp tidigt morgonen efter. På lördag är det min tur, Ladies Night :)
Det är skönt och viktigt att få kliva ur föräldrarollen en stund. Jag har faktiskt gjort det lite i helgen och jobbat några timmar i butiken. Jag skulle inte vilja gå tillbaka på något schema och framförallt igår var jag rätt ringrostig men det var skönt att få vara bara mig! Jag njöt till och med av pendeltågsresan hem...

Amningen som jag tjatat om fungerar bra (med amningsnapp). Jag känner mig förvisso som en riktig kossa. De nätter de sovit många timmar kompenserar de med att äta varannan timme på dagen men det är okej så länge jag fått sova :) Jag är dessutom pepp! Nu när det gått fyra månader ska jag klara helamning i sex månader. Inte långt kvar. Efter det får vi se. Kommer iaf snart börja låta dem smaka lite för att runt halvåret kunna ersätta iaf några mål med något annat än bröstmjölk. Då kanske jag kan njuta lite av dem mål jag ammar vilket jag ser fram emot. Det är tugnt att helamma två barn och jag är stolt över mig själv att jag fått det att fungera!

Barnen har varit hos Negussie idag med pappa medan jag jobbade.
Det verkar som att det var jobbigt för det bara sover och sover :)
Sen var det kalas igår också så varit en hård helg.
Vi kom till en ganska tyst lägenhet på industrivägen...men vi åtgärdade tystnaden... ;P
Bästa preventivmedlet är att komma med tvillingar med magvärk, tjohoo :D

Snart börjar vi babysimma. Det ska bli spännande :)
Återkommer med rapport om det och allt annat som händer.
Lite bilder vore kanske dags med men det blir en annan dag.
Ska dyka ned i en flyttlåda och se vad för mer skräp vi sparat på.

RSS 2.0