Ikväll har de lekt tillsammams!!!

Det har varit kaos men vi börjar med det bra. Clownerna kom in och blåste bubblor vilket fick Nova att skratta högt och Saga att dra på munnen trots stt hon var febermatt. Idag har vi även haft flera besök utöver clownerna och det gillar vi och besöken har även inneburit en del tjänster. Fantastiska Inger kom med middag till oss och Tanya hade gjort chokladpudding -tjejernas favorit. Tracy har lånat ut tidningar genom jobbet och kört hem bilen. Och så har vi fått bullar förstås. Min Mamma och pappa kom med leverans av diverse viktiga saker från lägenheten. Saga orkade leka med sin Mormor, rulla boll, och under kvällen har båda barnen varit pigga samtidig och lekt tillsammans. Underbart.
Igår var det däremot ren cirkus här bland personalen. Saga tappa saturationen ganska ordentligt men att slå på storlarm 2ggr kändes lite hysteriskt av personalen. De var även märkliga samtal med ngn form av prestigekamp mellan olika läkar och annat konstigt. Men det är sånt som händer ibland på helgen. Som tur var kom nattpersonalen och var grymma!
I morse fick Nova gå till lekterapin. Hon var alltför pigg för de fyra väggarna vi alla ledsnat på. När vi kom dit var hon ganska passiv. Kände att ngt inte stämde. Sen började ögonbrynen åka upp och ned och kroppen darra. Tog mig till rummet och kalla på syrra som kalla på läkare. De trodde på feberfrossa, det gjorde inte jag. Sen kom det kräkning och våra barn kräks inte. Kommer ofta kramp när de väl kräks. Gav diazepam i förebyggande. Gick ngn timme kanske sen börja hon darra igen o feber på 39. Sjuksyrran hämta läkare så de också såg darrningen, fortfarande diskussion om frossa men hon har aldrig frossat förut. Brynen börjat rycka sen och jag envisades med att detta var ett anfall och att hon kan krampa när som. Alla steg gick långsamt och det var bra. Flera läkare som hann se ordentligt och efter en stund kom krampen. Nova blev helt blå :-( Jag tycker sådär om ansvariga läkaren, de andra två är bättre men Andreas säger att hon är kompetent så ja kanske bara är trött och irriterad. Hon hade inte läst på, ville ge dizepam igen och det fungerar inte alls på våra barn vid kramp. Hon gav sig iaf direkt så Nova fick midas i porten. Efteråt behövde hon syrgas en stund men egentligen var hon som hon brukar efter kramp. Ändå ville läkaren lägga henne på bima för vak. Jag ifrågasatte varför och kände mig sen lite dum med alla läkarna från olika avdelningar i rummet men de lyssna och de från biva verkade hålla med. Nova fick stanna hos oss och så fick vi pipa till om det blev problem med andning och i så fall flytta henne då.
Ikväll har Nova lekt, ätit chokladpudding och myst i sängen alla fyra vakna samtidigt. Tänk vad hon hade missat helt i onödan!! Hoppas på lugn natt och att allt blir bra nu!!Under 92 är mindre bra.Jaga bubblor är bra säger sjukgymnasten :)
Saga orkade också leka lite med bubblorna. Gäggig i håret efter EEG


Tillsammans <3

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0