10 augusti

Beräknad födsel för våra små var 10 augusti så nu skulle de ha varit födda :) Precis som uppskattades av ultraljudens uträkningar har båda passerat 3kg lagom til BF. Deras viktkurva går spikrakt uppåt. Härligt!
Allting är toppen med dem. Ibland vill de fortfarande äta varannan timme men allt oftare går de fyra och ibland till och med fem timmar mellan målen. Det gillar vi. Framförallt när de sammanfaller med nattsömnen :D
Vi har kommit fram till att Nova bara är lite känslig för lök. Väldigt lite till och med, med tanke på att jag åt Loks löksallad som har massa rålök i sig. Saga däremot verkar ha ärvt sin pappas lökmage... ;) Annars mår magarna ganska bra. Vissa nätter har vi inte fått sova men det har mest handlat om att vi haft pigga, glada bebisar som inte förstått att man ska sova på natten. Det är sjukt jobbigt att inte få sova men jämför man med de nätter då de bara skrek är dessa rena barnleken!

Den senaste tiden har vi varit på landet en hel del. Vi trivs inte riktigt i lägenheten nu. Det är värsta projektet att gå ut eftersom man inte får ha vagnen vid portingånen och vi saknar hiss. Bor man en trappa upp och har svängd trapp blir det rätt jobbigt att ta sig ut med tvillingvagn. På landet är vi mer fria med möjligheter att ta promenader när vi önskar eller bara sitta på verandan. Dessutom är det himla skönt när övriga i famljen är ute och kan roa våra små då och då eller till och med ganska ofta. Skön avlastning. Framförallt av Mormor och Moster men på senaste har även Morfars knä blivit en allt vanligare plats att gosa i.

En flytt närmar sig, det är nödvändigt. Innan vi visste att vi väntade två hoppades vi på att kunna vänta med flytt till iaf våren. Barnen fodrar inte större boende, det är de vi som vll ha...men trappen är som sagt ett problem. Vi bor så billigt där vi bor nu och det är alltid skönt när man lever på föräldrapenning. Vi har tittat på några radhus men det lutar nu åt lägenheten fast på bottenplan. Tror det är bäst för oss så försämrar vi inte vår ekonomi så mycket. Det är skönt att kunna sätta lite guldkant på tillvaron och det är förstås svårare med stora lån. Dessutom innebär alla radhusköp renovering och det är något vi varken har tid eller lust med parallellt med tvillingbebisar. Vid köp av lägenhet kanske vi istället kan köpa något som är bättre standard.
Vi har tittat på en jättefin trea vi hoppas på...håll tummarna för oss :)

Har en del bilder på lager att kasta upp men de kommer en annan dag.


Kommentarer
Postat av: MARIA

Jag beundrar er så och tänker så mycket på er... kram till alla 4. :-)

2010-08-15 @ 21:37:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0