Värkar

De har kommit tidigare men det är först efter att doktorn sa att jag öppnat mig som jag observerat det närmare. Tidigare har vi bara fått höra att det är normalt med stenhård mage och mensvärk. Vilket det säkert är men när de slarvar med gynkollerna hade det varit trevligt om det iaf tagit detta på allvar. Aja, jag ska sluta vara bitter...

 

Någon dag i förra veckan, efter tisdagens gyn, vaknade jag någon av nätterna av ganska kraftig värk långt ned i magen. Liknande mensvärk. Detta var första gången jag vaknade av det på natten. Första tanken var ”ååh vad jobbigt jag vill ju sova”. Sen kom jag på att det var just sådana här typer av värk jag skulle hålla koll på så jag låg och kände efter ett tag. Det kom ett par gånger och var sen över så jag somnade om.

 

I lördags när jag kom hem från Strängnäs var jag först helt slut. Jag hade egentligen bara suttit i bilen fram och tillbaka, kramat på Li där borta och sett dem bära in spjälsäng mm i bilen. Ingen ansträngning med andra ord. Trött var jag ändå och däckade i soffan. Sen åkte vi till Huddinge för en supermysig middag. I bilen dit börjar jag känna menssmärtor regelbundet. Under ca en timme får jag kanske 4-5 stycken ganska kraftiga. Jag funderar på om det kan vara på gång eftersom det  kommer mer regelbundet än de brukar även om det inte är så brutalt kraftiga än. Tänker att jag hinner äta middagen oavsett. Får de två sista på plats, sen ingenting.

 

I måndags tvättade vi som tokar. Flera maskiner. Jag bar inget men jag gick de två trapporna ned i källarn och hjälpte till att hiva i och ur maskinerna. Helt slut efter det och får ordentligta sammandragningar samt dödstrött. Börjar inse hur otroligt känslig kroppen är mot all form av aktivitet.

 

Igår onsdag. MVC tid. Gör ultraljud där eftersom magen är så hård att min bm inte kan känna någon av barnen. Tror hon blev orolig över situationen faktiskt. Ettan ligger lååångt nere, tvåan kvar lite högre upp. Hjärtslagen var bra. Det finns en parkering precis utanför vc som kostar och det finns en parkering på andra sidan centrum som e gratis. Jag vill få röra lite på mig och framförallt se folk!! Så det var inte av snålhet vi parkerade på andra sidan centrum. (så stort är inte heller centrumet) Överskattade min förmåga. Kändes som ettan skulle trilla ut hela vägen när jag gick, tryckte både på ländrygg och långt ned på magen när vi gick till och från mvc. Nästa gång blir det betalparkering, om det blir en nästa gång.

 

Väl hemma kom det kraftiga mensvärkar som ilade bak till ländrygg och ljumskar. Detta börjar vid 16 och  höll på till framåt ca 22.30 som jag vet, somande då. Ca 5-15minuter mellan vardera värk. 20.30 pratade jag med en jättegullig bm på danderyds förlossning om vad jag skulle göra, om vi skulle åka in. Vi har ju fått veta att vi ska ringa och åka tidigare, men inte när tidigare är :) Hon övervägde och frågade noga hur det kändes. Slutligen sa hon att jag skulle ta två alvedon, en hel bricanyl och en varm dusch samt bara ligga ned. Om det blev värre eller höll sig i samma läge efter ca två timmar skulle vi ringa igen för att åka in.
Två timmar efter samtalet klockande Andreas mina värkar till 7 minuters intervall men jag upplevde ändå att intensiteten avtagit. Alvedonen hjälpte egentlien inte alls men duschens värme var skön. Vi åkte inte in, jag var så slut och ville bara lägga mig. Vet inte om min kära var helt nöjd med mitt beslut, vilket jag förstår. Jag känner min kropp, det gör inte han. Jag hade kanske känt annorlunda om vi inte haft en tid på spec.mödravården idag. Får se vad dem säger då.


I natt har jag vaknat med ca två timmars mellanrum. Haft värkar då men inte så onda som igår kväll. Vet inte om det är dem som väckt mig men det är väl sannolikt. Har varit sjukt törstig varje gång jag vaknat så kan varit därför ja vaknat med :P Under morgonen kommer de då och då men jag uppelever inte samma regelbundenhet eller smärta som igår. Har förvisso tagit två alvedon och en hel bricanyl.

 

Vi får se hur länge detta varar, vissa går ju länge med sådana hära förvärkar men det kommer oftare och smärtsammare så det kan gå fort med. Kanske plockar de morbros födelsedag ;) Vilket också råkar vara stora kungabröllopsdagen.


Kommentarer
Postat av: Annelie i Mora

Ihhhh så spännande. Lycka till och om de inte kommer snart så MÅSTE du ta det lugnt vännen. Kram

2010-06-17 @ 21:55:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0